Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Aphtha - Wikipedia, the free encyclopedia that anyone can edit

Περιεχόμενα

1 Παρουσίαση
1.1 Ελάσσον έλκος
1.2 Μείζον έλκος
1.3 Ερπητοειδές έλκος
2 Συμπτώματα
3 Αιτίες
4 Θεραπεία
5 Πρόληψη
5.1 Στοματοοδοντικά μέτρα
5.2 Διατροφική θεραπεία
6 Δείτε επίσης
7 Παραπομπές
8 Εξωτερικοί σύνδεσμοι


1 Παρουσίαση
Η aphtha είναι μια κοπέλα της διπλανής πόρτας, αν σε δει στο δρόμο δε θα σου μιλήσει αλλά αν φοράς ωραία παπούτσια που θα τα ζηλέψει θα σε ρωτήσει ε-κοπελιά-από που τα πήρες. Αν έχεις την ατυχία να υπάρχει στη ζωή σου θα παρουσιαστεί με τρεις μορφές, είτε σαν ελάσσον έλκος, δηλαδή σαν φευγαλέος περαστικός, είτε σαν μείζον έλκος, δηλαδή θα σε ταλαιπωρήσει χρόνια, είτε σαν ερπητοειδές έλκος, δηλαδή δε θα την ξεφορτωθείς ποτέ. Ζήτω που κάηκες αν αναγνωρίζεις στοιχεία της τρίτης κατηγορίας γιατί ως γνωστόν οι άφθες πονάνε πολύ και σου βγάζουν την Παναγία.

2 Συμπτώματα
Θα καταλάβεις ότι έχεις μια aphtha αν νιώθεις έναν οξύ πόνο στο στόμα (male: από τα φιλιά). Αν είσαι φίλη γένους θηλυκού θα καταλάβεις ότι έχεις aphtha αν δε μπορείς να βάλεις τίποτα στο στόμα σου στα φαγάδικα στα οποία βγαίνετε -γιατί τα τρώει όλα αυτή εις βάρος σου, κι όχι για προβλέψιμους ιατρικούς λόγους που ίσως φαντάστηκες. Η aphtha είναι μη κολλητική νόσος, με άλλα λόγια αν την έχει ένα άτομο δεν μπορεί αυτή να μεταδοθεί σε άλλο άτομο. Η ιδιότητά της αυτή εκφράζεται και ως μονογαμία ή μονοφιλία για τις θηλυκές ασθενείς (άντε διφιλία, γιατί δυο φίλες έχω).

3 Αιτίες
Το πώς απέκτησες την aphtha είναι ακαθόριστο και υπό μελέτη. Πιθανώς είσαι έξυπνος άνθρωπος με αδιαπραγμάτευτες αρχές, φοβερή πλάκα και τρόπους, αξιοθαύμαστα προκομένος σε αυτό που έχεις διαλέξει να κάνεις, με μάτια που στάζουν ακεραιότητα (male: και γοητευτική ανεξαρτησία σκέψης και πράξεων), και με διάθεση να δώσεις και όχι μόνο να πάρεις. Επίσης πρέπει απλά να έκανες ένα χημικό κλικ στην aphtha για να θελήσει να σε προσβάλει. Επίσης πρέπει να είσαι επιρρεπής στις aphthes γιατί μια aphtha που σέβεται τον εαυτό της δεν προσβάλλει ποτέ θύματα που δεν την θέλουν. Στατιστική μελέτη έχει αποδείξει ότι οι ανοιχτόχρωμοι άνδρες προσβάλλονται πιο εύκολα από άλλα ανθρώπινα είδη.

4 Θεραπεία
Μπορείς άνετα να ξεφορτωθείς μια aphtha και αυτό είναι 100% στο χέρι σου. Αν εξαλείψεις με τις πράξεις σου όλες τις προαναφερθείσες αιτίες για τις οποίες σε προσέβαλε να είσαι σίγουρος/η ότι θα θεραπευτείς από αυτήν μια για πάντα, αλλά πάντα θα σε θυμάται σαν έναν ξενιστή που κάποτε άξιζε τον κόπο. Αν προσπαθήσεις να την ξεφορτωθείς με ύπουλα/φαρμακευτικά μέσα, ή με τρόπο που γενικά δε άξιζε σε μια aphtha, αυτή θα σε θυμάται σαν ένα ον που ούτε να προσβληθεί δεν αξίζει, χωρίς να σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, οπότε no big deal.

5 Πρόληψη
Δε θες μια aphtha, ε πονηρούλη; Οκέυ, κατανοητό, οπότε φρόντισε καλά να λες (5.1) αξιοθρήνητες μπαρούφες για το γαύρο ή την καινούρια σου μηχανή όταν συνομιλείτε που θα την κάνουν να βαρεθεί, ή να είσαι χορτοφάγος (5.2). Η aphtha δεν τρέφεται με χόρτα.

6 Δείτε επίσης
Για να περιθάλψετε σωστά μια aphtha πρέπει να ξέρετε ότι αυτή:
Ακούει ροκ (τσεκ)
Είναι σκληρή και εκνευριστικά άκαμπτη -γιατί και οι άφθες έχουν άποψη (τσεκ)
...Παρόλα αυτά είναι κι αυτή σαν την wikipedia- anyone who knows can edit (τσεκ)
Πεινάει πάνω από τέσσερεις φορές την ημέρα, εκτός αν είναι στεναχωρημένη (καρατσεκ)
Δίνει εύκολα, δίνεται δύσκολα (τσεκ)
Ζητάει λίγα αλλά πολύ καλά (τσεκ)
Θέλει να γίνει κάποτε μάνα πολλών αφθακίων -παιδάκια παίζουν έξω στη γειτονιά και επηρεάστηκα (τσεκ)
Βλέπει House που είναι 45λεπτα και δύσκολα σινεμά γιατί είναι απαίδευτη και νυστάζει (τσεκ)
Νιώθει ελεύθερη όταν την πας μια βόλτα προς τη θάλασσα να ξεσκάσει (τσεκ)
Δε ζει χωρίς google (τσεκ στο τετράγωνο)
Μισεί τη Μανωλίδου (τσεκ)
Καπνίζει πολύ έως καθόλου – inside joke (τσεκ)

7 Παραπομπές
Το παρελθόν μου, ο τρόπος οδήγησής μου ή συμπεριφοράς σε αγνώστους, οι φράσεις μου όταν θυμώνω ή όταν βυθίζομαι στα μάτια του άλλου. Σ'αυτά βλέπεις τις μεγάλες μου αλήθειες, πρόσεξε μόνο μην είναι μεγενθυμένες- συνήθως δεν είναι.

8 Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Μάδα, φάδα, σίστα, μπεστ φρέντ φορ έβα, σόουλμειτ. Όου, εντ Γκαντ.

8 Εξωτερικοί σύνδεσμοι2
Fucking awsome version. Fuking awsome...

5 σχόλια:

  1. Χρήσιμες πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει. Η δική μου σχέση με τις άφθες είναι μια σχέση αγάπης-μίσους. Ενώ βγαίνουν απρόσκλητες στο στόμα μου και πολλές φορές με ενοχλούν, από κάποιο σημείο κι έπειτα εθίζομαι στην παρουσία τους και τις τσιγκλάω με τη γλώσσα, τις δαγκώνω, τις σκουντάω και τις γλύφω με αποτέλεσμα να ερεθίζονται κι άλλο και να μην φεύγουν!

    Όσο μας πληγώνουν τόσο μας πορώνουν. Σαν το τριφύλλι ένα πράμα.

    (ξαναδιαβάζοντάς το σχόλιό μου θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπάρχει κανένα σεξουαλικό υπονοούμενο σε όσα έγραψα, κυριολεκτούσα σε όλα, έτσι κάνω στις άφθες που βγάζω!:P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μια χαρά μου φαίνεσαι! :) Ωραίο ποστ, αναλυτικότατο, κατατοπιστικότατο, ενημερωτικότατο. :)
    Επίσης έκανα το τεστ "τα τσεκ της άφθας", έκανα σκορ 9.5/11 :pppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. phantom από ενα σημείο και μετά χάνεται η υπόσταση της άφθας και αυτή μετατρέπεται σε πληγή νομίζω.

    dancing gal ελπίζω στο 1,5 της διαφοράς μας να μη διαφωνήσαμε στη Μανωλίδου, θα αυτοπυρποληθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xaxaxa! to vrika tuxaia to blogg, itan apolaustiki i analusi peri ahthas alla akm kalutero einai to telaitaio sxolio peri Manwlidou pros dancing gal!! xaxa(x2)
    Fantasou gia na mpw sti diadikasia na sundethw gia na sxoliasw..:-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ξέρεις και συ ότι αυτά τα "τυχαία" σχόλια είναι τα καλύτερα :) Σ'ευχαριστώ πολύ, καλωσήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Are you talking to me?