Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Βγήκαν στους δρόμους οι ΜΗ απολιτίκ


Βαριέμαι να αναλύω πάλι. Θα παραθέσω εδώ μια απάντηση σε όσους απέχουν από τις πλατείες γιατί θεωρούν ότι πρόκειται για άλλη μια προσωρινή μόδα απαίδευτων που πετούν τα σκουπίδια τους στο δρόμο- ΝΑΙ, ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, εγώ όμως θα κατέβω. Την αντιγράφω αυτούσια από ένα φόρουμ που είχαμε μια συζήτηση:

Διαβασα με μεγαλη προσοχη τις προηγουμενες 4-5 σελιδες της συζητησης και βρηκα εξαιρετικες τις αποψεις απο ........ και ........ . Αν καποιος διακαιουται πιο πολυ απο ολους να λεγεται "αγανακτισμενος", αυτος ειναι καποιος ο οποιος τα βλεπει οντως ολα μαυρα οπως τα δυο αυτα μελη -οπως και γω.. Το καλο ειναι οτι σε μια αναρχη μαζα, οπως ειναι το εν λογω κινημα των indignados, every little counts. Μακαρι τα παιδια αυτα και ολοι οι ομοιδεατες τους να κατεβαιναν στις συγκεντρωσεις, ετσι το πληθος θα διαμορφωνοταν με μια καλυτερη ταυτοτητα απο οτι -ισως- εχει τωρα. Ναι, υπαρχουν τα ζωα που πετανε σκουπιδια, αλλα υπαρχουμε και μεις που τους κραζουμε. Ναι, υπαρχουν και οι τυπισσες που κατεβαινουν για πλακα και πεταγονται και απο το attica, αλλα αν ολοι εμεις που ειμαστε υπερανω δεν τους αφηναμε να μας καπελωσουν με την απουσια μας, αυτοι θα ηταν απλα ενα ποσοστο
και οχι το ολον.

Στο κατω κατω της γραφης ΝΑΙ, υπαρχουν οι διαπλεκομενοι, οι απαιδευτοι, οι βολεψιματιες με ευτελη νοοτροπια σ'αυτην τη χωρα (και ειναι οντως παρα πολλοι), υπαρχουν αυτοι που φαγαΝΕ, που κλεψαΝΕ κτλ... αλλα απο το να κραζουμε non stop ολους τους αλλους, ας σκεφτουμε οτι -απο το μικρο μας περιβαλλον- πολλοι μπηκανε στο τμημα του μαθηματικού/αγγλικου/φιλολογικου/φυσικού κτλ με μονο ονειρο ζωης να διοριστουνε και να εχουν 3μηνες διακοπες. Εστω, ακομα και να μην ηταν το μονο ονειρο αυτο, σιγουρα συντελεσε στην αποφαση κατα τη συνθεση του μηχανογραφικου, που δειχνει ποσο επιρρεπεις ειμαστε ολοι απο την ανθρωπινη φυση μας στη βολεψη που μεχρι τωρα προσφεροταν απλοχερα. Η μαζικοτητα ενος κινηματος ωστοσο, ισως βαλει πολλους στη διαδικασια να αναθεωρησουν. Η παρουσα συζητηση μας πχ μονο σε καλο μπορει να βγει για καποιον "απολιτικ" αναγνωστη.

ΥΓ1: Τα χοντρα λεφτα του χρεους ειναι οντως πλασματικα. Ολες οι αγορες της Ελλαδας (δρομοι, οπλα, σκατα) βασιστηκαν επι 30 χρονια σε υπερκοστολογησεις ξενων εταιριων (που, Ω τι συμπτωση, τυχαινει να ειναι και οι δανιστες μας). Το οτι οι κυβερνωντες τα αγοραζαν και λεγανε και ευχαριστω (aka με μια μιζουλα αγοραζουμε και δρομο στο 800% της αξιας του αμα λαχει) δε συνιστα αδικημα του ελληνικου λαου -ο οποιος στο κατω κατω ηταν παντα ερμαιο των επισης πληρωμενων τηλεορασεων και των επισης πληρωμενων ψευτικων στοιχειων που παρουσιαζαν οι πολιτικοι περι αναπτυξης (βλ Σιμητη). Εξ ου και η διαιωνιση της καταστασης.

ΥΓ2: Η κυβερνηση του ΓΑΠ ειναι εθνικα επικινδυνη γιατι εχει σαν προτεραιοτητα την αποπληρωμη των αμυθικων ποσων αντι της αξιοπρεπους διαβιωσης του λαου. Η πτωχευση ειναι αναποφευκτη, μια πατριωτικη κυβερνηση που υποσχοταν ψευτικα "λεφτα υπαρχουν" θα μπορουσε εστω τωρα να κυρηξει την οικονομικη ανικανοτητα του εθνους μας πριν αφησει το λιμανι του Πειραια σε τουρκικη ή γερμανικη διοικηση -και ΚΥΡΙΩΣ πριν οι ανθρωποι βρεθουν de facto με εργασιακα δικαιωματα ανθρακωρυχου, σε περιπτωση που αυτη η τακτικη τραβηξει αλλον ενα χρονο στο ιδιο μοτιβο. Ο,τι διαφορετικο ειναι σιγουρα καλυτερο απο την τωρινη αυτοκτονια παιδια, ακομα κι αν πεινασουμε (μια χωρα χωρις πορους οπως η Ελλαδα σιγουρα θα πεινασει καποια στιγμη, ας γινει τωρα αυτο πριν γινουμε σκλαβοι). Οι Ουγγροι αρνηθηκαν να εξοικονομησουν τα χρεη τους μεσω φορων στο λαο αλλα μεσω φορων στις τραπεζες. Το ΔΝΤ ξινισε αλλα το μετρο περασε. Υπαρχουν λυσεις που δεν προβαλονται απο κανενα μεσο παιδια, απλα θελουν κοτσια και τακτικη. Αν δε βγουμε στο δρομο και δε συμμετεχουμε ενεργα με ιδεες, δε θα το κανει κανεις απο τους "απολιτικ" για εμας.

Σας παρακαλω βγειτε στους δρομους. Χρειαζομαστε τις αποψεις σας και την ακεραιοτητα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Are you talking to me?